Fiskedagbok 2021

2 Januari

Jag hämtade Billy kl 06.30 sen drog vi till Domsten. Berra mötte upp vid parkeringen.Det var 5 gr varmt,mulet,högt vattenstånd och klart vatten. En svag sydligvind . Vi fiskade mest från reveln som går från Domstensudden mot Hittarpsrevet. Dessvärre ingen huggvillig fisk inne så kl 10.30 åkte vi hem.

4 Februari

Äntligen blev det vinter och isfiske. Åkte till Finja kl 09.00. Pga översvämning vid isläggningen gick det inte att köra ända ner till parkeringen vid fågeltornet.-13gr,sol och en svag bris från norr. Isen höll 11cm i tjocklek. Fantastiskt vinterväder men lite kyligt om fingerspetsarna. Första gången jagtestade de nya Polyverstövlarna som jag köpt på XXL. Så nöjd med dom. Jättevarma och sköna. Efter lite borrande hittade jag branten till höger om fågelön. Mycket trögfiskat. Fick en 2 hgs borre, ett 10 tal 1hgs och ungefär lika många som var långa som pilken. En 2 kgs gädda fick jag drilla också. Kunde lossa kroken i hålet..Flyttade bort rakt utanför ön men det gav inte mer. Kl 13.30 begav jag mig hem

5 Februari

Ännu en gnistrande fin vinterdag.Åkte till Finja kl 08.15. Där anslöt Brodern och Lars. -15 gr,sol och vindstilla. Så vackert att man nästan blev tårögd.. Vi gick ner till branten som jag fiskade vid förra dagen. Jag lyckades ta en 2 hgs abborre där. Det var allt. Vi flyttade sen rätt utan för ön. Där fick Brodern och Lars vars en matabborre. Några småttingar fick vi också men det var mycket trögfiskat även denna dag.Vi la av kl 14. En liten stund var det kyligt om fingerstetsarna när det kom en svag nordlig bris.

12 Februari

Det blev ännu en fantastisk vintermorgon. -16gr,sol och vindstilla. Jag och brorsan träffades vid Finja fågeltorn kl 08.30. Vi begav oss ut på den 20cm tjocka isen .Vi gick ut till branten strax till vänster om Fågelön och ca 400 m ut. Efter en knapp timme anslöt Beril B. Det blev ännu en dag med trögt fiske. Endast 1 matabborre. Jag fick ett 20 tal småttingar . Täffade Mats B som har stor erfarenhet av fisket i sjön .Han ansvarar ju för reduktionsfisket. Han berättade att abborrbeståndet ökat markant de 3 senaste åren. Medelvikten har också gått upp. Finns en hel del abborre i spannet 3-6 hg. Den störste som han fångat i ryssjorna var en abborre på ca 2 kg. Även brunöring och havsöring dyker upp sporadiskt i fångsterna.. Poängteras bör är att det är bara vitfisken som tas om hand all rovfisk som tex abborre,gädda,gös och öring släpps tillbaka.. Vi avslutade fisket kl 14.

18 Februari

Detta blev nog denna vinterns sista pimpeltur. Åkte ner till Mjölkalånga kl 9. Hade kommit ca 20 cm snö dagen innan men vägen var plogad ner till vandringsleden. Tungt att gå i snötäcket. Började med en 2kgs gädda i första hålet. På 2 timmar blev det dessutom ca 10 abborrar på ca 100gr styck plus 2 mörtar. Vintern kunde ju fått vara ett par veckor till nu när det äntligen kom men men. Man får vara nöjd med det lilla så nu börjar vi ladda för vårfisket efter havsöring och lite put&takefiske

4 Mars

Jag beslutade mig för ett säsongskort i Vegeå då fiskesuget blev för stort. Kl 06.30 stod jag uppe vid dom första bryggorna uppströms. Svag vind,mulet,3 gr i luften, något lågt vattenstånd, bra ström och 3,6 gr i vattnet.Efter en liten stunds fiske dök Tony T upp. Det blev en hel del snack eftersom det var längesedan vi träffades.Efter ett tag vandrade jag upp till landsvägsbron och började fiska i första upphuggna gattet i vassen. Såg ett par vak men ingen som ville bita. Efter en fika så hände det äntligen. En blank fin öring högg min lilla bruna Wolly Bugger. En härlig kamp med 3 höga hopp. Den var tyvärr 3 cm för kort så den fick simma vidare. Den landades kl 10.05. Efter en stund vandrade jag nedströms och fick en pratstund med Affe,Lars F, Ejler P och Peter F. Kl 11.45 åkte jag hem. Ett härligt fiskepass som avslutade med sol och kylig nordlig vind.

10 Mars

Åkte till Vegeå.-3 grader hemma. Började fiska kl 07.00. Skulle säga att det var perfekt vattenstånd, svag ström,bra siktdjup och 2,0 grader i vattnet. – 2 grader,svag SO bris och mulet. Det frös i spööglorna fram till kl 09, Började fiska vid de första bryggorna innan vassen uppströms övre slipen. Fiskade mig upp till bron, Inte ett känn. Efter en kopp kaffe och en macka begav jag mig nedströms till en brygga nedströms båtklubbens stuga. Fiskade 1 timme och inte ett känn. Ny kopp kaffe. Avslutade fisket kl 11. Då hade strömmen ökat något förmodligen för att tidvattnet hade dragit sig tillbaka. Träffade Tånga-Kalle och hade en rätt lång pratstund med honom. Väldigt trevligt då det var många år sedan vi träffades. Träffade också Lars-Olof K för första gången och hade ett trevligt samtal med honom också.. Vi har haft många kontakter på facebook. Det är så kul att åter fiska i Vegeå för man träffar dels de gamla rävarna som man stöt på mååånga gånger genom åren och sen nya bekantskaper. Ser redan fram emot nästa tur till Vegeå

17 Mars

Ännu en tur till Vegeå. Anlände 06.15. Började med att vada ner vid vassarna. +1 gr i luften. Fantastik ström i vattnet. Skapligt siktdjup, 4,3gr i vattnet. Vindstilla och sol. Kunde knappt vara bättre. Inte ett känn första passet. Vandrade upp till en favoritbrygga vid de sista uppströms. Satte på en snabbsjunkande tafs. Inga känn. Flyttade upp till strax nedströms landsvägsbron. Gav inget här i heller. Avslutade på en fin brygga strax nedströms Båtklubbens stuga men det blev bom igen. Begav mig hemmåt kl 11. Ingen fisk men fantastiskt väder. Tyvärr läkte mina Simsvadare i bägge benen. Har verkligen oflyt med mina andasvadare. Nu blir det att se om man kan hitta läckorna. Förmodligen ärdet väl sömmarna som läcker.

24 Mars

Checkade in på Seebreeze Cottage kl 13.30. Shorenene tog emot mig och öppnade. Frisk SV bris och något höga vågor.. Packade in mina grejor och gjporde vid spöna och tog en kall pilsner på verandan. Sen dök brorsan,Lars,LG och Martin upp. Vi kollade siktdjupet och det var bara ett par cm så fiske var uteslutet. Blev lite tröstedryck till landgången på kvällen

25 Mars

Vaknade kl 05.30. Vinden från SV hade mojnat och sjögången minskat. Siktdjupet nu ca 2 dm dvs fiskbart. 4,5 gr i vattnet. Förmiddagsfisket gav ingenting. Efter korvgrillningen ökade vinden igen så jag tog en promenad till Abbekås medans de andra provade fiska. Vid kvällens middag kollades väderprognosen och den sa ökande vind så vi köpte fiskekort till Nybroån till fredagens fiske.

26 Mars

Jag och brorsan vaknade tidigare än dom andra och drog till Nybroån kl 06. Ca 2 dm lägre vattenstånd än vid fisket 2020 men det strömmade ändå på en del. Stort siktdjup och 7,0 gr i vattnet. Sol och dis om vartannat. Frisk sydlig bris. Dom övriga anslöt vid 9-snåret. Vi fiskade fram till kl 12. Lars tog en besa på knappt 2 kg det var det enda vi lyckades få. Hem till stugan och grillade korv. SV bris vid stuigan men jag tyckte vårgorna var störande så jag stannade hemma och njöt en romgrogg och en öl på verandan medans de andra fiskade. Martin tog 2 st och bror en.alla fick simma vidare.

27 Mars

Frisk sydlig vind och småregn och dystra väderprognoser för resten av dagen gjorde att vi packade och reste hem. Återigen backflyt med vädret

8 April

Tog ett sent beslut att åka ner på fiskepremiären i Verktygsdammarna. Anländ 04.45 och då var redan 3 fiskare på plats. -1,5 gr som kändes svinkallt. I snabb takt anlände den ena fiskaren efter den andra. Till sist fick jag nog av både trängsel och kyla och åkte hem kl 07.15. Vattentempen var 5,8 gr.