Fiskedagbok 2023

2023

24/1

Jag och brorsan sammanstrålade i Lerberget ca kl 07.20. Efter den traditionella gammeldansken började vi fiska söder om revet. Det var ett vattenstånd på -9cm, västsydvästlig vind ca 8m/s, vattentemp 4 gr och ginklart vatten. Första passet gav ingenting. En kopp kaffe att värma sig med sen tog vi ett pass mellan revet och hamnen. Detta gav ingenting det i heller. Kaffe och en macka samt byte från fattiggrisen till vit kust Wififluga. Vi tog en promenad ner till stranden precis nedanför parkeringen. Här ute var vattnet lite grumligt. Rätt snabbt sprang brorsan på ett stim öringar. Han fick snabbt 3 små blänkare som släpptes tillbaka. Sen fick han på en stor samtidigt hade jag en efterförljare och tappade en. Brorsans var en blänkare på 53 cm som fick följa med hem. Jag fiskade mig norröver och brorsan söderöver. Efter en liten stund tog jag en brun öring som var på ca 50cm .Den returnerades. Kl 12 åkte vi hem nöjda med vår premiär.

23 /2

Det blev ännu ett pass med brorsan i Lerberget. Vi sammanstrålade kl 07.00. Det var mulet och diset.4 gr i både luft och vatten. +21cm i vattenstånd och sjunkande .Klart vatten och lufttrycket 1071hPa. Efter traditionen började vi fiska nedanför grusparkeringen där vi fick fisk förra gången. Inte ett liv här så efter en fika gick vi norröver till revet. Jag började fiska på södra sidan och brorsan på norra sidan. Jag fiskade runt medans brorsan stod precis vid revet. Efter en styv halvtimmes fiskande tyckte jag att det var dag med kaffe och började vada upp mot revet.Då stod brorsan och viftade. När jag kom fram hade han tagit en praktfull öring på 2,7kg .Den tog den orangea kustbuggern. Han hade haft flera hugg dessutom. Vi tog en kopp kaffe och en äggamacka med brorsans egeninlagda brantevikssill innan vi började fiska. Jag gick ut längs revet till stenpartiet som ligger precis utanför. Där på första kastet fick jag en fin blänkare som tyvärr bara höll ca 45 cm. Den tog min rosa kustbugger.Rolig kamp med flera hopp. Vi fortsatte fiska till 11.30 innan vi begav oss mot parkeringen. Vi var rätt nöjda så vi åkte hem.

16/3

En krispig morgon med vitt på marken och -1 gr när jag steg upp kl 05.15. Lite slirigt att köra 21an men strax innan Klippan var det fin vägbana. Anlände Lerberget kl 07.20. Brorsan kom någotsenare sen anslöt Lars J kl 08. Efter den sedvanliga traditionen (4 cl gammeldansk) började vi fiska vid revet. Vattnet var lite grumligt. 3 gr i vattnet och vattenståndet ca +10cm men sjönk till -20cm innan vi åkte hem kl 12.15. Lars började att ta en liten blänkare efter ca 15 min. Efter vi fiskat 45 min blev det fikapaus. Soligt och svag sv vind. +4 gr i luften. Efter fikan gick vi bort vid grusparkeringen .Jag och Lars fiskade ganska nära varnadra medans brorsan fiskade 100 m mer nordligt. Efter en kvart tappade Lars en blänkare so nog var nära att hålla måttet.Vi fiskade oss bort mot revet. Där tog vi en fika och brorsan avslutade dagens fiske. Solen hade nu gått i moln och vinden friskade i. Det blev väldigt kallt om händerna. Lars och jag gjorde ett försök till vid revet men det gav inget så vi åkte hem.

23/3

Nytt försök i Lerberget.Åkte hemifrån 06.10. Måttlig vind från sv och mulet, stundtals lätt duggregn, Högt vattenstån +25cm. Vattentemp 5 gr. Rätt grumligt utom utanför revet. Brorsan tog 2 små blänkare på de 3 första kasten på den orangea kustbuggern vid revet, Jag fick nöja mig med ett dubbelhugg det första passet och en liten blänkare ca 100m söder om revet. Efter fika gick vi bort nedanför grusparkeringen. Brorsan hittade fisk ca 50 m höger om storstenen. Vi fiskade oss bort nästan till revet. Jag fick ta årets första dopp medan brorsan tog 5 blänkare till. Vi avslutade fisket kl 11.30

13/4

Jag åkte till Rekekroken för första gångenpå några år. Landande vid Gustavs Plats kl 05.10. Första lilla dagsljuset började komma och fåglarna vaknade till livs. Upptäckte att det byggts en toalett vid boulebanan. Väldigt högt vattenstånd . Den stora stenen mellan piren och Jonstorps hamn syntes knappt. Fiskade av lite till vänste om piren först .Man kunde inte vada så långt ut. Inga huggvilliga öringar inne. Provade lite på högra sidan om pire men inga öringar hemma där i heller. Kl 8 anslöt Kevin Simesson. Vi fiskade ett par timmar utan att få någon öring. Kevin fick en skrubba. Kl 11 begav jag mig hemåt.

16/4

Jag ,Irene, Billy ,Emma och Roland åkte till Vegeåns mynning. Hämtade Billy och Emma strax innan kl 14. Väldigt lågt vattenstånd. Soligt och NO måttlig vind.Målsättninbgen var att Billy skulle få träna lite med sitt flugspö inför vårfisketräffen i Gustavsfors. Billy gjorde en paus med flugfisket och tog sitt haspelspö där det satt ett 7gr Atomdrag i ilsver. Efter bara några kast fick han sitt livs första havsöring i besehålan. En liten pigg en på ca 35 cm. En stund senare ute på rakan fick han på en till en betydligt större helblank öring som dessvärre släppte.

Foto taget vid "Besehålan"
Vegeå vid besehålan

21-22/4

Vårfisketräffen i Gustavsfors. Vi övernattade och åt en god middag på Sjöstugans camping. Kl 08 på lördagen anlände vi Bäckaholmen. Vattenflödet på 21m3/s gjorde det väldigt svårfiskat men vi fick en härlig dag i strålande solsken. Vattentemperaturen var 11,1 gr. Anders tog en öring på 1 kg på Holm Bugger det var den enda fångsten.

Fredriksfors vid kvarnen . Flödet 21m3/s
Uppströms gamla träbron . Flödet 21m3/s
1 kg Gustavsforsöring som Anders fångade

80: 21m3/s, 45: ca 9m3/s, 35: ca 8m3/s

4-5 Maj

Provfiske och kundfiske i Ljungs Kula. Jag och Magnus tog ett provfiske på torsdags eftermiddagen. Vi fiskade effektivt i ca 30 min. Helt otrolig aktivitet. Fiskar som vakade över hela dammen, fiskar som högg,fiskar som fastnade. Vi var nöjda när vi tagit vara på vars 2. Fredagens fiske med kunderna började kl 08.00. Soligt men blåsigt. Frisk ostlig vind gjorde det svårkastat med fluga. Vilket fiske kunderna hade. En fick avsluta när han kastat 8 kast med spinnare för då hade han tagit kvoten på 5 fiskar och tappat 1. När fisket avslutades kl 14.30 så hade det landats 49 st regnbågar med snittvikt på 2 kg. enormt fightvilliga fiskar. Vilket kanonställe Ljungs Kula är

7 Maj

Årets första horngäddetur med Billy och Laban. Hämtade dom kl 06.00 sen drog vi till Hittarp. Lars J anslöt där ute. Blåste en svag till måttlig sydostan. Väldigt lågt vattenstånd. Ca 40 cm under normalen. Soligt och ca 12 gra. Inte många horngäddor inne. 11 gr i vattnet. Vi tog vars 1 första passet. Andra passet tog jag 1 och dom andra nollade. Tredje passet kastade Billy iväg sin spötopp som åkte ut i Öresund. Tur att reservspöt var med. Alla nollade. Fjärde passet tog jag ,Billy och Laban vars en. Första deltävlingen vann alltså jag.

12 Maj

Åkte till Hittarpsrevet efter jag haft möte med hemstänsten hemma i Kvidinge. Peter B väntade på parkeringen.Var ute på revet ca kl 13.00 och började fiska.. Soligt ,svag SO vind.Fortsatt lågt vattenstånd. Ca 3+-40 cm under normalen. 13gr i vattnet. Vi fiskade i 2 timmar. Såg några små kok.Landade 4 st horngäddor som fick följa med hem samt fick en mindre havsöring som fick simma vidare.

21 Maj

Hämtade Billy och Laban kl 05.30 sen drog vi till Hittarp. En underbar morgon. Sol,svag ostlig vind. Väldigt lågt vattenstånd ca 30-40 cm under normalen. 13 gr i vattnet. Vi såg några få kok. Billy knäckte sin nolla på flugfångad havsöring. Han fångade 2 st kring 35 cm . När det gällde horngädda så visade jag igen att gammal är äldst. Jag fick 14 ,Billy 9 och Laban 2. Ännu en underbar fisketur