Fiskedagbok 2020

2 Januari

Jag hämtade Billy kl 06.15 sen drog vi till Råån för att få årets havsöringspremiär gjord. Något högre vattenstånd än normalt men ändå lägre än förra året. 5gr i vattnet och 4 gr i luften. Frisk V vind. Vi fiskade ca 600m uppströms bron på Landskronavägen. Inte så mycket folk men vi träffade bla Niklas och Özgur. Väldigt trögfiskat denna dag. Vare sig jag eller Billy kände annat än trädgrena båd ovan och i vattnet. Vi så en som tog en blankbesa på ca 70 cm. Vi åkte hem kl 12.30

19 Januari

Jag körde hemifrån kl 05.45 och sammanstrålade med brorsan vid Tegelviken i Barsebäck kl 07.00. Det blåste en måttlig västvind och var mulet. Lufttemeperaturen va 4,5 gr.Vattenståndet var ca +13 cm och fallande.Vattentemperaturen 5,7 gr. Brorsan fick en liten blänkare på en orange fluga i första fiskepasset. Jag kände inte något. Andra passet fiskade vi från udden.Jag hade en efterföljare på min Polar-Shrimp. Tredje passte började vattnet höjas. Vi kände inget detta passet. Kl 11.30 begav vi oss hem

26/2-29/2

Dags för en fisketur med Brorsan,Lars,Martin och L-G. Alla utom L-G anslöt till Seabreeze Cottage i Hörte vid lunch. Gammal sjö rullade in och försvårade fisket.Rätt skitigt i vattnet. Mulet och svag västlig vind. Jag började med ett dopp efter 10 minuter. Blev bara lite blöt om armarna. Vi fiskade bara 2 timmar sen gav vi upp.Inga känn. Dagen därpå hade vi köpt fiskekort i Nybroån. Soligt nästan hela dagen men en frisk väst/nordvästlig vind. Högt vattenstånd och något färgat vatten. Jag fick en basa på ca 50 cm, brorsan tog en liten blänkare på 40 cm och Martin tog 3 st blankbesor varav den största på ca 3kg. På eftermiddagne anslöt L-G. På fredagen fick vi söka oss till Gislövs Hammar för att komma undan den friska sydvästliga vinden. En del regnskurar denna dag. Lars tog en liten blänkare. På lördagsmorgonen rullade det in 1,5 m höga vågor och det var ett riktigt skitväder. Vi bröt då och åkte hem.

3/4

Premiär i Verktygsdammarna. Jag var på plats 04.25 och då var den jäkla Rolle redan där och hade tagit den bryggan jag tänkte ta. Det var -2 gr. Det frös i spööglorna fram till kl 07.30. Jag fick 3 bågar . En på vit Creeper som vägde 2,8 kg. En på rosa Predator som vägde 1,7kg och till slut en på rosa Creeper som vägde 1,5 kg.

6/4

Jag och brorsan mötte upp i Rekekroken kl 06.00. Vi fiskade av bägge sidor av piren utan känn. Måttlig syd/sydostlig vind och ganska högt vattenstånd gjorde inte flugfisket lätt. Solen värmde på efter 1 timmes fiske. Vi flyttade till Magnarp och var där ca 09.30. Ett kort pass där brorsan fick en liten blänkare. Sen flyttade vi till Vejbystrand. Efter ett kort pass drog vi hem.

17/4

Provfiske i Ljungs Kula . Väldigt blåsigt och svårfiskat. Jag tog 3 st som jag behöll. 3,9 kg (lilla dammen)-2,8 kg och 1,7 kg . Alla på chartreuse Moppfluga. En fantastisk fluga i detta vatten. Magnus fick en som vägde 1,6 kg.

19/4

Vårfisketräffen i Norrefors blev sig inte lik pga Coronan, 7 st åkte upp på lördagen och resten tidigt söndag morgon. Denna fiskedag blev Billys som tog 3 fina bågar. Den största nytt PB på 4,23 kg. Billy tog sina på chartreuse Cat whisker. Jag fick nöja mig med 2 bågar denna dag. En på chatreuse Moppfluga (2,7 kg) och en på FAsanstjärtsnymf med orange tungstensskalle. På vissa ställe i ån funkar Tjecknymffiske väldigt bra. Tappade 2 st på denna fluga också. En härlig fiskedag med kompisgänget. Svag vind och mestadels sol. Kall morgon med lite frostnyp.

17/5

Jag och Billy åkte till Fårabäck för att fiska horngädda. Vinden även denna gång från fel håll. Sydligt är inte bra när man ska fiska fluga. I övrigt var vädret helt ok. Mestadels sol och kring 15gr varmt. Näbbisarna högg inte ordentligt .Bara nafsade. När vi åkte hem kl 12 hade vi bara tagit en horngädda och den tog jag på Jannes loppa. Vettig storlek på ca 6 hg.

29/6

Jag ,Billy,Irene och Emma åkte ner till Mjölkalånga för att se om abborrarna var på plats. Återigen fel prognos från metrologerna. Vinden sydlig och måttlig. Svår kastvind. Inga abborrar på fluga. Jag hade på en gädda som bet av tafsen. På Wippspinnaren tog jag 8 abborrar och behöll 2 som vägde ca 200gr/st. Billy fick en som han släppte tillbaka. Jag tappade 2 st som var på ca 5kg/st