Fiskedagbok 2018

 

 

2018


7/4
Billy förkyld, Janos magsjuk och Berra jobbade så jag åkte själv till Lerberget. Började fiska strax efter kl 6. Nogåt lågt vattenstånd,svag grumlighet och 5,3 gr i vattnet. 5 gr i luften på morgonen och 11 gr framåt 11 tiden. Soligt och fint. Jag fiskade med den bruna wolly wormen med orange huvud. Kl 06.40 fick jag en öring på 45 cm. Den första blanka på över 2 år. Stor glädje. Strax innan kl 8 fick jag på en blänkare som med säkerhet höll måttet. Den simmade runt en tångruska och slet sig tyvärr. Brorsan anslöt ca 0830. Vi fick inget och kl 11 åkte jag hem. Brorsan stannade till vid Vikens norra rev och tog en blänkare på 50 innan han åkte hem.

24/3
Jag sammanstrålade strax inna kl 15 med brorsan i Vikhög. Vi tänkte se om det fanns några öringar hemma. Måttlig sydlig vind,mulet . Riktigt kyligt i vinden. Vi började vid fredningsgränsen i syd. Fiskade av området vid udden 2 ggr utan känn. Sen gick vi förbi hamnen och fiskade ett tag precis efter norra udden. Inga öringar hemma trots en bra grumlighet i vattnet. Vi åkte hem igen kl 18.30.

4/3
I mulet småkyligt väder åkte jag och Irene tillsammans med Petra,Philip och barnbarnen till Skyrups småbåtshamn för lite pimpelfiske och korvgrillning. Elias fick sin första lektion i pimpelfiske och med lite hjälp fick han 3 st små abborrar. Vi tog ca 20 små abborrar.Inget bra fiske men eh trevlig utflyktl

2/3
Jag ,brorsan och Janos åkte ner till Skyrup/Finjasjön. Stor råk så vi åkte vidare till Guldkusten . Isläget katastrof på nästan hela östra sidan av sjön. Vi landade till sist vid Finja. Janos tyckte läget var osäkert så han åkte hem. Brorsan och jag hade ett bra fiske. Jag hade 14 abborrar på mellan 150-300gr och släppte tillbaka 13 mindre. Tappade en mindre gädda. Brorsan hade 3 abborrar mellan 150-300gr.Han Fick också en gädda på ca 1 kg och 4 mörtar.

1/3
Jag åkte till Bjärlången i Bjärnum för att pimpla abborre. Det var 2 år sedan senast det begav sig.Gick ut från sydöstra hörnet av övre Bjärlången kl 10.
Fiskade runt i 2,5 timme och hittade abborre lite var stans. Dock inga stora. Fick 30 st . Den största på ca 100gr. Isen mellan 12-15ck tjock
Åkte vidare till Mjölkalånga/Finjasjön. Isen fin nere i Finja och Mjölkalånga och lika tjock som i Bjärlången. På en halv timme tog jag 20 abborrar som var något längre än pimpeln.

14/1
Jag åkte hemifrån 06.20 och destinationen var Råån.
Nu var det lågt vattenstånd ,klart vatten och vattentempen var 2,9 gr.
Det var kallt 0 gr och den sydostliga vinden ökade från svag till frisk. Det frös i spööglorna.
Hade även denna gången ett hugg och 30 sekunder senare tog min granne en besa modell ca 60cm.
Petra,Philip,Elias och Linnea kom ner och hälsade på vilket jag uppskattade mycket. Elias fick hjälpa mig att dra in fluglinan och vara håvmästare.
Fiskade fram till kl 12.30 sen åkte jag hem med frusna fingrar

2/1
Joakim kom ner till mig strax efter kl 0600 sen åkte vi och hämtade Billy. Vi skulle åka och fiska havsöring i Råån.
Vi var framme ca 07.15 och gick direkt ner till bryggorna där fiskesträckan slutar.
Det var högt vatten och väldigt skitigt. Vattentemp 4,8 gr och lufttempen var 4 gr.Mulet och frisk sydväst vind.
Vi kämpade på i 4 timmar och det enda vi kände var att billy hade 2 hugg och jag ett hugg. Öringarna var väl framme och drog i maraboustjärten på Wolly Buggern.
Trist att inte kunna spräcka nollan men det är bara att ta nya tag. Berra kom ner och hälsade på en stung